Syriër rijdt met vrachtwagen in op auto’s: terroristisch motief - 112Vandaag

112Vandaag

Buitenland

Syriër rijdt met vrachtwagen in op auto’s: terroristisch motief

logo polizei

Het ongeluk van gisteravond met een gestolen vrachtwagen in Duitsland lijkt een terroristische aanslag. Dat melden Duitse media op basis van bronnen bij de politie. Het aantal gewonden is naar beneden bijgesteld: van zestien naar negen.

De dader is een man van begin dertig en hij komt uit Syrië, melden de media.

De man zou de vrachtwagen kort voor het incident in de plaats Limburg an der Lahn, in de buurt van Koblenz hebben gestolen, stellen de rechercheurs na getuigenverklaringen. De man zou vervolgens zijn ingereden op de auto’s die bij een stoplicht stonden te wachten. De hulpdiensten waren bij het incident in groten getale aanwezig. Meerdere mensen zaten door het ongeval vast in hun auto. Van een slachtoffer is de toestand kritiek, laat de politie weten.

Ooggetuigen zeggen dat de dader ‘Allah’ heeft geroepen en Arabisch sprak.

To Top