Waarschuwingsschot gelost bij aanhouding in Langerak - 112Vandaag

112Vandaag

Zuid-Holland

Waarschuwingsschot gelost bij aanhouding in Langerak

Aan de deur

Langerak – Donderdagmiddag alarmeerde een vrouw de politie dat zij een flinke ruzie had gehad in haar woning waarbij de verdachte zich heel agressief had gedragen. Op het moment dat agenten met de meldster in gesprek waren in een woning, kwam de verdachte daar ook binnen. Agenten wilden hem aanhouden, maar de Papendrechter (43) viel hen direct aan. Na een waarschuwingsschot konden ze hem alsnog onder controle brengen.

Toen de man zich naar binnen had gewerkt en de confrontatie zocht, probeerden agenten de man onder controle te brengen met pepperspray maar dat had geen effect. Er ontstond een worsteling waarbij agenten zich zo in het nauw gedreven voelden dat ze een waarschuwingsschot afvuurden. Toen gaf de man zich gewonnen. Hij is meegenomen naar een politiebureau. Het onderzoek naar wat zich heeft afgespeeld in de woning wordt voortgezet.

To Top