Nederland ondersteunt bij Roemeens moordonderzoek - 112Vandaag

112Vandaag

Binnenland

Nederland ondersteunt bij Roemeens moordonderzoek

Mihaela Fieraru

In de media is ook vandaag aandacht voor de moord op een meisje van 11 jaar uit Roemenië. Een 46-jarige Nederlander kwam in de zaak in beeld als verdachte. Hij kwam maandagmiddag om het leven bij een aanrijding in het Brabantse Escharen. Het Roemeens onderzoek naar de moord op het meisje loopt nog. De Nederlandse politie ondersteunt waar nodig.

Dinsdag heeft de Nederlandse politie op verzoek van de Roemeense autoriteiten een doorzoeking van een woning in Beers gedaan. Het gaat om de woning van de overleden man.

Partner
In het Roemeense onderzoek is tot nu toe geen enkele aanwijzing gevonden voor de betrokkenheid van de in Nederland wonende partner van de man. Onder meer op social media werd gesuggereerd dat ook zijn vrouw gezocht werd, maar daar is dus geen sprake van.

In het onderzoek blijft Nederland waar nodig samenwerken met de Roemenen.

To Top