Politie en gemeente extra alert op straatraces - 112Vandaag

112Vandaag

Zeeland

Politie en gemeente extra alert op straatraces

audi

Terneuzen – De politie is de komende tijd extra alert op straatraces in de gemeente Terneuzen. Deelnemers en bezoekers riskeren een boete van 160 euro.

Zondagmiddag jl. werd door de politie aan de Savoyaardsweg een groep van zeker zeventig auto’s en motoren en zo’n honderd mensen aangetroffen. De agenten zagen dat op beperkte schaal onderlinge races werden gehouden. Een bekende van de politie, namelijk een inwoner uit de gemeente Terneuzen, trad op als organisator. Mede door de aanwezigheid van de agenten vertrokken alle aanwezigen.

Overleg
Afgelopen week heeft er afstemming plaatsgevonden binnen de Driehoek, namelijk burgemeester, officier van justitie en teamchef van de politie. Hierbij is nogmaals vastgesteld dat het racen op de openbare weg zorgt voor levensgevaarlijke situaties voor deelnemers en toeschouwers en ook leidt tot overlast voor de omgeving. Ook in 2014 is de Axelaar aangesproken op het organiseren van illegale straatraces.

Gebieds- en samenscholingsverbod
De driehoek heeft vervolgens een aantal maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen. Zo is de organisator aangezegd om te stoppen met deze straatraces en is hij gewaarschuwd dat de volgende keer hem een gebiedsverbod en een dwangsom wordt opgelegd. Verder is in de omgeving van de Savoyaardsweg een samenscholingsverbod ingesteld. Deelnemers én bezoekers riskeren zo een boete van 160 euro. De gemeente heeft borden geplaatst. Ook is bekend dat in België wordt geracet. De lokale Belgische politie is hiervan in kennis gesteld. De komende tijd is de politie in Zeeuws-Vlaanderen extra alert op straatraces in de regio.

To Top