UPDATE: Man door politie neergeschoten na steekpartij - 112Vandaag

112Vandaag

Uitgelicht

UPDATE: Man door politie neergeschoten na steekpartij

rijksrecherche

Middelburg – Iets na 12.00 uur donderdagmiddag werd een bewoner van de Prinses Beatrixstraat in Middelburg bezocht door twee medewerkers van Emergis. Tijdens dit bezoek raakte een van de medewerkers gewond bij een incident waarbij de bewoner zou hebben gestoken. De bewoner zou zelf ook gewond zijn geraakt.

De hulpverleners zijn de woning uit gegaan, 112 is gebeld, en de twee hebben buiten gewacht op een ambulance. Een van de twee mannen is naar het ziekenhuis vervoerd. Ook de politie kwam ter plekke. Agenten zijn de woning binnen gegaan. Op dat moment was de verdachte nog binnen in het huis. Kennelijk is er binnen een situatie ontstaan waarbij één van de agenten zich genoodzaakt zag om zijn vuurwapen te gebruiken en de verdachte neer te schieten teneinde hem te kunnen aanhouden. De aangehouden verdachte is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij liep een schotwond op.

Onderzoek door Rijksrecherche
Het onderzoek naar beide incidenten, het steekincident in de woning en het schieten door de politie, wordt opgepakt. De Rijksrecherche onderzoekt of de politie rechtmatig heeft gehandeld bij het vuurwapengebruik en rechercheurs van politie onderzoeken wat zich in de woning heeft afgespeeld. Daartoe zal sporenonderzoek in en om de woning moeten plaatsvinden en ook zullen getuigen, slachtoffer en verdachte moeten worden gehoord. Dat onderzoek zal vermoedelijk nog uren gaan duren. Zojuist zijn schermen rondom de plaats delict (de woning waar e.e.a. is voorgevallen) gezet om het onderzoek niet extra te bemoeilijken. De rechercheurs kunnen hierdoor ongestoord hun werk doen en er worden dan geen sporen vernietigd die kunnen helpen de zaak in kaart te brengen.

To Top