Korpschef reageert op liquidatie advocaat - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Holland

Korpschef reageert op liquidatie advocaat

Erik Akerboom

Nederland – Korpschef Erik Akerboom reageert op de liquidatie van advocaat Wiersum in Amsterdam.

“Vanochtend heeft er een brute moord plaats gevonden in Amsterdam. Ik heb er met afschuw kennis van genomen. Met deze brute moord is een nieuwe grens overschreden, nu ook mensen die gewoon hun werk doen niet meer veilig lijken.

Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden, familie en vrienden, van advocaat Derk Wiersum. Ik wil dat zij weten dat wij er alles aan zullen doen om de dader te pakken. We rusten niet voordat dat gelukt is.

Als samenleving kunnen we dit niet accepteren. We moeten er alles aan doen om criminele ondermijning te stoppen. Politie, het OM en burgemeesters trekken hierin samen op. Deze en andere vormen van extreem geweld,

To Top