300 Lille-supporters opgepakt Amsterdam - 112Vandaag

112Vandaag

Buitenland

300 Lille-supporters opgepakt Amsterdam

ME

Amsterdam – Supporters van de Franse voetbalclub Lille hebben vanmiddag voor onrust gezorgd op station Strandvliet. Een aantal van hen liep op het spoor. In eerste instantie liet de politie weten dat er 100 supporters waren opgepakt, dat werden er uiteindelijk 300.

Metro’s 50 en 54 richting de Arena konden door de ongeregeldheden vanmiddag ongeveer twintig minuten niet rijden tussen Van der Madeweg en Gein. Metrostations Strandvliet en Duivendrecht werden volgens het vervoersbedrijf ontruimd door de politie.

Zo’n driehonderd supporters op station Strandvliet moesten daarna, onder begeleiding van agenten, in bussen van het GVB stappen. ‘We zoeken nu uit wie wat heeft gedaan. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan het afsteken van vuurwerk, dragen van gezichtsbedekkende kleding, vernieling en geweldpleging. Maar ze zijn allemaal opgepakt wegens het verstoren van de openbare orde’, zegt een politiewoordvoerder.

To Top