Arrestant niet door uitwendig geweld om het leven gekomen - 112Vandaag

112Vandaag

Uitgelicht

Arrestant niet door uitwendig geweld om het leven gekomen

rijksrecherche

Het lichaam van de 22-jarige man die op 2 september is aangehouden in Leidschendam en op 7 september overleed, is onderzocht door de patholoog. Die heeft haar voorlopige bevindingen aan het OM gemeld. De doodsoorzaak is nog niet vastgesteld. Wel stelt de patholoog dat de man niet door uitwendig geweld om het leven is gekomen.

De Rijksrecherche onderzoekt sinds 3 september op aanwijzing van het OM Den Haag of de aanhouding volgens de regels is verlopen. Daar is na het overlijden van de man op 7 september het onderzoek naar de doodsoorzaak bijgekomen. In dat kader heeft de patholoog het lichaam onderzocht.

De patholoog heeft nog geen doodsoorzaak vastgesteld. Wel meldt ze in haar voorlopige bevindingen dat ‘er geen door uitwendig mechanisch geweld opgeleverde afwijkingen zijn die de noodzaak tot ziekenhuisopname en het uiteindelijk overlijden kunnen verklaren’.

Om de doodsoorzaak te kunnen vaststellen moet onder meer toxicologisch onderzoek plaatsvinden. Verder heeft de patholoog het ziekenhuisdossier van de man opgevraagd.

Het lichaam van de man is op 9 september overgedragen aan zijn familie.

To Top