112Vandaag

Buitenland

Een hond kaapte een Mercedes en maakte een ongeluk

hond

Een koppel uit San Francisco lieten hun hond Duke achter in een 2001 gebouwde Mercedes-Benz S430. Vanwege de technische kenmerken van dit model slaagde het Duke erin om de versnelling in een neutrale positie te zetten waarna er een ongeval gebeurde.

Jenny en Jim Black, de eigenaren van Duke, vertelden de lokale media dat hun huisdier erin slaagde een riem rond de versnellingspook te wikkelen en deze van parkeermodus naar neutraal te verplaatsen. Het feit is dat, vanwege de ontwerpeigenschap van de S430, de versnelling kan worden veranderd zonder het rempedaal in te drukken – het is voldoende om de hendel zelf te raken (deze optie is beschikbaar als het voertuig moet worden gesleept). Blijkbaar kon Duke deze methode gebruiken om de parkeermodus te veranderden.

De auto rolde, raakte een bak en botste tegen een betonnen hek. Toen ze terugkwamen, vonden Jenny en Jim de volgende foto: hun Mercedes hing half aan de stoeprand, en stond rond de brokstukken van het hek, en Duke zat in de bestuurdersstoel met een “glimlach” van oor tot oor. Als gevolg van het ongeval raakte hij niet gewond.

Een soortgelijk incident vond afgelopen zomer plaats in Colorado. De schuldige van het ongeluk was toen echter niet de hond, maar een beer, die zelfstandig de geparkeerde Subaru binnen drong. Het beest haalde de stationwagen uit de parkeerrem en reed ongeveer 30 meter, totdat de auto op een boom botste.

hond

hond

To Top