Politie opent vuur tijdens achtervolging in Brussel: bestuurder overleden - 112Vandaag

112Vandaag

België

Politie opent vuur tijdens achtervolging in Brussel: bestuurder overleden

Belgische politiebus met spoed

Brussel – De politie van de regio Brussel Hoofdstad-Elsene heeft dinsdagmorgen het vuur geopend tijdens een achtervolging op de Ninoofsesteenweg. Een auto zou daarbij op de politie ingereden zijn. De chauffeur van de wagen werd daarbij gedood.

Dat bevestigt de Brusselse politie. De achtervolging begon rond 5.30 uur op de Diksmuidelaan in het centrum. De achtervolging begon toen de politie een voertuig wou controleren na een verkeersovertreding. Op de Ninoofsesteenweg zou de wagen hebben willen inrijden op de agenten. Die openden het vuur op de auto.

De bestuurder van de achtervolgde wagen raakte levensgevaarlijk gewond. Hij overleed terwijl hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Een andere man aan boord van de wagen bleef ongedeerd en is opgepakt.

Het Brusselse parket werd verwittigd en een ballistisch expert is ter plaatse. Door het incident is de Ninoofsesteenweg gedeeltelijk afgesloten ter hoogte van het Weststation.

To Top