112Vandaag

Limburg

Politie treft drugs aan na inbraakmelding

Hennepkwekerij: inspectie door twee agenten

Middelburg – Omstreeks 04.00 uur in de nacht van zondag op maandag meldde een bewoner van de Granaat in Middelburg dat hij zojuist was gewekt door glasgerinkel. Vrij snel daarna zag hij een onbekend gebleven persoon wegrennen bij een woning aan dezelfde straat. Hij belde de politie omdat hij vermoedde dat er zojuist was ingebroken.

Agenten zijn ter plaatse gegaan om poolshoogte te nemen. In de woning troffen zij een hennepkwekerij in aanbouw aan. Alle goederen die te maken hebben met de kwekerij zijn in beslag genomen. Ook werd door de agenten ruim een kilo hasj en ongeveer 1,4 kilo gedroogde henneptoppen aangetroffen en in beslag genomen.

De zaak is in onderzoek. Er is nog geen verdachte aangehouden. Alle in beslag genomen goederen zullen ter vernietiging worden aangeboden.

Omwonenden let op: brandgevaar!

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Ook in deze casus was sprake van het illegaal aftappen van stroom. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.

Help mee hennepkwekerijen bestrijden

Denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

  • Aanwezigheid van hennepgeur;
  • Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
  • Constant zoemend of ronkend geluid;
  • Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Prioriteit

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M

To Top