112Vandaag

Provincies

Hania terecht, verdachte aangehouden

Rotterdam – De politie meldt dat vrijdagavond dat de vermiste 12-jarige Hania is aangetroffen in een hotel. Een verdachte is aangehouden.

Hania verliet omstreeks 12.30 uur haar school aan de Vaandrigstraat in Rotterdam-Crooswijk en vertelde een docent een afspraak te hebben bij de orthodontist. Ongeruste familieleden sloegen aan het einde van de middag alarm omdat het niks voor Hania is om niet stipt thuis te komen.

Politiemedewerkers deelden die zorg. Uit onderzoek bleek dat ze géén afspraak bij de orthodontist had die dag. Familieleden vertelden over eerdere chatcontacten van Hania. Die bleken inmiddels gewist. Andere sporen en onderzoek maakten de zorgen om Hania alleen maar groter.

Het vermoeden was dat zij in gezelschap is van een mogelijke Engelssprekende man, deze man is nu aangehouden.

De politie doet onderzoek.

To Top