112Vandaag

Binnenland

112-storing: agenten de straat op, politie geeft tips voor hulp

Centralisten van de meldkamer in Venlo

Alarmnummer 112 is op dit moment niet bereikbaar door een landelijke storing bij KPN. De landelijke eenheid van de politie zegt dat mensen die met spoed hulp nodig hebben naar politiebureau’s en brandweerkazernes moeten gaan waar via een speciaal netwerk contact kan worden gezocht met de hulpdiensten.

Mensen in nood die met spoed politie, brandweer of ambulance nodig hebben kunnen bellen met 088-6628240.

Alle agenten die op dit moment aan het werk zijn, zijn door de politie de wijken ingestuurd. Mensen kunnen hen aanspreken als er nood aan de man is. Via de portofoons kan er dan hulp worden opgeroepen. Regionale eenheden zeggen op sociale media dat ze wel bereikbaar zijn via lokale nummers.

Andere eenheden van de politie melden dat mensen hulpverzoeken via Twitter, Facebook of de site moeten sturen.

De veiligheidsregio Gelderland-Zuid roept burgers op om bij spoed zelf naar de huisarts, het politiebureau, de brandweer of het ziekenhuis te gaan. De Veiligheidsregio Utrecht heeft twee 06-nummers getwitterd die mensen tijdelijk kunnen bellen.

De veiligheidsregio’s Zuid-Holland-Zuid en Groningen melden op Twitter dat alle onbemande brandweerkazernes worden bezet met medewerkers, zodat ook daar hulp kan worden geboden.

Ook zouden er ambulances preventief de weg op zijn gestuurd, zodat ze snel hulp kunnen bieden.

De politie laat ook weten dat er in geval van nood of bij een onveilige situatie op een snelweg kan worden gebeld met Rijkswaterstaat op telefoonnummer 0800-8002.

KPN: oorzaak onduidelijk
KPN kan nog niets zeggen over de oorzaak of hoelang het gaat duren voordat het is opgelost. De landelijke storing zorgt ervoor dat vanuit het hele land meldingen komen dat mensen niet kunnen bellen met hun mobiel of hun vaste telefoon.

Ook gemeenten en bedrijven melden dat ze niet bereikbaar zijn.

De politie in Oost-Brabant bereiken? Dat kan via een speciale hashtag.

https://twitter.com/politieob/status/1143171014911758338
To Top