112Vandaag

Gelderland

Politie treft laveloze moeder en kind (6) thuis na aanhouden drankrijder

surveillancemotor met zwaailicht en stopbord

Druten – Een 31-jarige vader uit Druten die met een flinke slok op een aanrijding veroorzaakte, had een 6-jarig dochtertje die thuis lag te slapen. De moeder van het kind was weliswaar thuis, maar lag laveloos op de bank. Agenten in Druten zijn dermate onder de indruk van dit schrijnende tafereel dat zij het aangrijpende verhaal op Facebook plaatsen.

Dat schrijft de Gelderlander. Toen de agenten de man thuis wilden afzetten, werd er niet opengedaan. Ook na herhaaldelijk kloppen en aanbellen kwam er niemand naar de deur.

„Via een kier door de gordijnen zagen wij op de bank in de woonkamer een vrouw liggen. Opnieuw kloppen en bellen wij meerdere keren aan, maar ook deze keer geen reactie. Met een sleutel van de verdachte gaan we naar binnen, de vrouw ligt laveloos op de bank met diverse lege flessen alcohol. Op aanroepen en wakker schudden wordt nauwelijks gereageerd en wij besluiten om via de meldkamer een ambulance ter plaatse te laten komen”, zo schrijft de politie donderdag op Facebook.

Eenmaal in de woning ontdekten de agenten dat een meisje van zes jaar dat boven lag te slapen wakker was geworden. „Ik loop naar boven naar de kamer van het meisje en zie dat ze rechtop in haar bed zit. Al snikkend vertelt ze me dat ze naar haar moeder wil. Ik probeer het meisje gerust te stellen waarop ze begint te vertellen wat ze voor haar verjaardag heeft gekregen.”

Een familielid heeft zich vervolgens over het meisje ontfermd. De gemeente Druten heeft laten weten dat het inmiddels goed gaat met het meisje en dat de zaak bij Veilig Thuis ligt, een organisatie die ondersteuning biedt als er sprake is van huiselijk geweld of kindermishandeling.

De vader van het meisje kon kort na het veroorzaken van de aanrijding „nauwelijks op zijn benen staan.” Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse dat hij bijna zes keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.

To Top