112Vandaag

Noord-Brabant

UPDATE: Sportvliegtuigjes vliegen tegen elkaar: twee doden

Oudemolen – Twee mannen in een sportvliegtuigje zijn vrijdagmiddag om het leven gekomen, nadat crashte na een botsing met een ander sportvliegtuig. Het ongeluk gebeurde boven Oudemolen. Breda International Airport, waar de vliegtuigjes rond tien uur vanochtend zijn opgestegen, meldt dat de twee mannen in het andere vliegtuigje ongedeerd zouden zijn

In beide vliegtuigjes zaten twee mensen, allemaal mannen. De vier mannen zijn bekend op de luchthaven. ,,Het zijn allemaal ervaren vliegers. Ze gingen formatievliegen. We hadden ze een uur geleden nog hier op de toren”, aldus een medewerker aan BNDeStem. Ook hij heeft gehoord dat het andere vliegtuig is gecrasht, maar heeft daar geen nadere informatie over.

Op de luchtvaartradar is te zien dat een Cessna-vliegtuigje ter hoogte van Willemstad van koers verandert. Het gaat om een Cessna 172R Skyhawk. Het vliegtuigje zou op weg zijn geweest naar Rotterdam.

Hulpdiensten, waaronder het Mobiel Medisch Team met de traumahelikopter, zijn aanwezig. Ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid is ingeschakeld. Specialisten gaan verkennend onderzoek doen.

To Top