112Vandaag

Provincies

Overvaller wisselkantoor maakt enorm bedrag buit

Rotterdam – Wanneer een medewerkster van Western Union op 21 juni 2018 op haar werk aankomt en de deur opent, staat ineens een onbekende man bij haar. Hij bedreigt de vrouw en eenmaal binnen weet hij een enorm geldbedrag buit te maken.

De dader is kort daarvoor komen aanlopen via de Jan Kruiffstraat. Hij moet daarna hebben gewacht tot het slachtoffer arriveerde bij het wisselkantoor aan de Schiedamseweg.

Vinger als ‘wapen’
Terwijl de vrouw rond 09.50 uur de voordeur van het slot haalt, merkt ze ineens dat de dader vlak achter haar staat. Hij duwt iets tegen haar rug waarvan zij denkt dat het een wapen kan zijn.

Op de camerabeelden is te zien dat de man geen wapen heeft: wanneer hij bij de volgende deur nogmaals de vrouw in haar rug prikt, doet hij dat met een vinger.

De overvaller eist toegang tot de kluis. Het contante geld dat daarin ligt, hevelt hij over in een plastic Jumbo-tas. Dan neemt hij, terug de Jan Kruiffstraat in, de benen.

Meer geld dan gebruikelijk
Er zat precies die dag veel meer geld in de kluis dan gebruikelijk. Door omstandigheden was een dag eerder het geld niet opgehaald. Mede door die timing sluit de politie niet uit dat iemand, al dan niet bewust, die informatie heeft gelekt.

Buitenlandse valuta
Bij het gestolen contante geld zaten buitenlandse valuta, waaronder voor 2675 euro aan Deense Kronen en kleinere bedragen in Turkse Lira, Chinese Yuan en Thaise Baht.

Mogelijk is dat geld ergens gewisseld. Heeft u daar informatie over, of herinnert u zich iemand die in het signalement past en na 21 juni 2018 plotseling over veel contant geld beschikte, meld het dan a.u.b. aan de politie.

Kenmerken overvaller
Het slachtoffer heeft gezien dat de dader een kleine tatoeage heeft onder één van zijn ogen. Ook wist ze te vertellen dat hij zwarte schoenen droeg van het merk LaCoste en dat hij één handschoen aanhad.

Hij is zo’n 1.70 à 1.75 meter lang, sprak straattaal en heeft een fors postuur met brede schouders. Tijdens de overval had hij een donkerkleurige broek aan en een donkerkleurige winterjas met bont langs de rand van de capuchon.

Weet u wie deze man is, bel 0800-6070 of om anoniem te tippen 0800-7000.

To Top