112Vandaag

Noord-Brabant

Politie waarschuwt voor kettingrukkers

mercedes

Bergen op Zoom/ Ossendrecht – De politie heeft de afgelopen weken verschillende aangiften ontvangen van veelal bejaarde mensen. Ze zijn het slachtoffer geworden van een babbeltruc waarbij ze op straat beroofd worden.

De dieven gaan geraffineerd te werk. Ze spreken mensen op straat aan, meestal in het Engels, ze vragen de weg, waarbij ze soms ook een landkaart bij zich hebben. Als bedankje willen ze hun slachtoffers dan een ketting omhangen. Op dat moment slaan de dieven toe en proberen ze kettingen, ringen of horloges van hun slachtoffers te stelen.

Ossendrecht
Op zaterdagmiddag 8 juni deden dieven een poging op de Molenstraat in Ossendrecht. Daar probeerden ze een 92-jarige vrouw op deze manier te beroven. Omdat de vrouw begon te gillen sloegen de dieven zonder buit op de vlucht.

Slachtoffer
Mocht u de afgelopen tijd slachtoffer zijn geworden van een dergelijke babbeltruc of hebben dieven een poging bij u gedaan hebben? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

To Top