112Vandaag

Flevoland

Twee overvallen op fietsenwinkel

Almere – Nog amper bekomen van een overval op 9 maart, werd de eigenaar van Bike Corner op 15 april opnieuw overvallen. Van beide voorvallen zijn verdachten gefilmd in de omgeving van de winkel.

Bij beide overvallen ging het om twee overvallers; in totaal vier verschillende daders dus die de fietsenwinkel overvallen.

Bedreiging
Op zaterdag 9 maart staan de eigenaar en zijn vrouw samen in de winkel wanneer rond 15.00 uur twee mannen binnenkomen. Ze hebben allebei een bivakmuts op en een mes in de hand.

Onder bedreiging van de messen, geven de slachtoffers de inhoud van de kassa af en een mobiele telefoon. Ook bedreigen de daders twee geschrokken klanten die in de winkel zijn.

Steekwonden
Dan escaleert het. De 54-jarige eigenaar grijpt een brommerstuur van een werkbank en slaat daarmee één van de overvallers. De andere overvaller begint daarop direct op het slachtoffer in te steken.

Terwijl het tot de eigenaar doordringt dat hij geraakt is, rennen de daders naar buiten. Het slachtoffer blijkt steekwonden te hebben opgelopen van zo’n 10 centimeter diep. Hij heeft veel geluk gehad dat hij het heeft kunnen overleven.

Camerabeelden
Zowel voor als na de overval zijn in de omgeving van de Händelstraat twee mannen gefilmd die de politie als de verdachten ziet. Zij ogen vrij jong en hadden een witte damesfiets bij zich.

Kijkt u naar de bewakingsbeelden en laat het weten als u weet wie deze verdachten zijn. Dat kan online via het tipformulier of anoniem op het gratis nummer 0800-7000.

Tweede poging
Ruim een maand later, op maandag 15 april, hebben opnieuw twee overvallers het op Bike Corner voorzien. Ze komen binnen met bivakmutsen op en één van hen heeft een mes paraat, maar de eigenaar is alert en komt direct in actie. Hij springt op en begint schreeuwt dat ze moeten wegwezen. Dat maakt gelukkig voor hem genoeg indruk: het duo maakt rechtsomkeert en gaat ervandoor.

Herkenning verdachte
Ook van deze overvalpoging zijn de vermoedelijke daders vastgelegd door een bewakingscamera, deze keer iets verderop in de Händelstraat.

Van één van hen weet de politie de identiteit al en men hoopt deze man snel te kunnen aanhouden. Meld het s.v.p. als u weet wie de andere is.

To Top