112Vandaag

Binnenland

Gevangenisstraffen geëist tegen verdachten van mensenhandel

rechter

Het OM heeft gevangenisstraffen geëist variërend van één tot vijf jaar tegen negen van de tien verdachten die in januari en februari 2018 in Nederland en Roemenië werden aangehouden voor mensenhandel.

Zij worden er van verdacht zes Roemeense vrouwen geronseld en aan het werk te hebben gezet in de prostitutie in Nederland. Ook worden ze ervan verdacht hier financieel voordeel van te hebben genoten.

De Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de Rotterdamse politie hield de verdachten eind januari 2018 in samenwerking met de Roemeense politiecollega’s aan op verdenking van mensenhandel, witwassen, afpersing en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Deze zaken zijn hen nu ook ten laste gelegd. De rechter doet 27 juni uitspraak.

To Top