Voorlopige hechtenis verdachte poging verkrachting verlengd - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Holland

Voorlopige hechtenis verdachte poging verkrachting verlengd

Rechtbank

De Raadkamer van de Amsterdamse rechtbank heeft onlangs de voorlopige hechtenis van een 27-jarige man uit Amsterdam met 60 dagen verlengd. De man wordt verdacht van poging verkrachting en diefstal met geweld op 12 april in de buurt van de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Sinds zijn aanhouding op donderdag 25 april heeft de man in alle beperkingen gezeten, wat inhoudt dat hij met niemand anders dan met zijn advocaat contact mocht hebben. De beperkingen zijn er sinds gistermiddag af.

De verdachte is in september 2016 door het Amsterdamse Hof wegens een zedendelict veroordeeld tot een celstraf en TBS met voorwaarden. Op 12 april verbleef de verdachte in het kader van zijn behandeling in een ‘begeleid wonen instelling’ waar hij, binnen bepaalde kaders, ook de vrijheid had om buiten de instelling te zijn.

Het politieteam doet onder leiding van een officier van justitie onderzoek naar diverse incidenten in de omgeving van de NDSM-werf. Of de 27-jarige man ook van de andere incidenten wordt verdacht maakt deel uit van dit onderzoek.

Personen die de afgelopen weken in de omgeving van de NDSM-werf slachtoffer zijn geworden van een zedendelict of een poging daartoe, maar zich nog niet bij de politie hebben gemeld, wordt verzocht zich alsnog te melden. Dat kan via telefoonnummer 0900 – 8844.

To Top