Berisping plaatsvervangend hoofdofficier Noord-Nederland - 112Vandaag

112Vandaag

Drenthe

Berisping plaatsvervangend hoofdofficier Noord-Nederland

rechtbank

Plaatsvervangend hoofdofficier van justitie van het parket Noord-Nederland, Gert Veurink, heeft een schriftelijk berisping gekregen naar aanleiding van een veroordeling eerder dit jaar. De berisping is een beslissing van de hoofdofficier van parket Noord-Nederland, in afstemming met het College van procureurs-generaal.

Veurink was in februari 2017 betrokken bij een aanrijding. Het slachtoffer is daarbij ten val gekomen en heeft letsel opgelopen. Het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft het dossier beoordeeld en Veurink vervolgd voor overtreding van artikel 6 van de Wegenverkeerswet. Begin februari legde de rechtbank Amsterdam hem een taakstraf op van 120 uur, waarvan de helft voorwaardelijk. Ook mag hij een half jaar niet autorijden. Deze uitspraak is inmiddels onherroepelijk.

Van de berisping wordt een aantekening gemaakt in het personeelsdossier. Het heeft geen invloed op de huidige werkzaamheden van de plaatsvervangend hoofdofficier.

To Top