Geweld tegen politieagenten - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Brabant

Geweld tegen politieagenten

Politieauto blauw blauw ter plaatsen bij een incident

Etten-Leur – Bij de aanhouding van een insluiper is een agent woensdagavond lichtgewond geraakt. Ook zijn portofoon is vernield.

Woensdag 8 mei 2019 om 21.20 uur werd een surveillance-eenheid door het Operationeel Centrum naar een woning aan de Europalaan gestuurd. In die woning waren twee mannen aan het werk. In een van de kamers van die woning bleek nog een man te vertoeven die daar niet thuis hoorde. De agenten herkenden de man omdat ze al eerder die dag met hem te maken hadden gehad toen hij de openbare orde verstoorde. Hij heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.

De man werd dringend verzocht om de woning te verlaten. Toen de agenten wilden vertrekken vroeg de man of hij met ze mee mocht om zich bij een opvang in Breda te melden. Toen hij in de gaten kregen dat de agenten dat niet van plan waren ging hij door het lint. Hij pakte de portofoon van één van de agent en trok daar zo hard aan dat de spreeksleutel af brak. De agenten moesten geweld gebruiken om de man onder controle te krijgen. Hij werd natuurlijk aangehouden. Bij die aanhouding raakte een van de agenten lichtgewond, hij liep enkele schaafwonden op.

To Top