Enorme schade door inbraken in kledingwinkels - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Brabant

Enorme schade door inbraken in kledingwinkels

In de nacht van 2 op 3 december 2018 maakte een groep inbrekers bij een winkel in Oisterwijk voor vele duizenden euro’s aan kleding buit. Hoe ze daarbij te werk gingen, is door meerdere camera’s vastgelegd.

Rond 03.10 uur komt een witte bestelbus, een Mercedes Sprinter, aanrijden op de Lind bij kledingwinkel Zoetelief. Daar stappen drie mannen uit die het rolluik en de voordeur forceren, waarna ze met twee grote containers naar binnen gaan.

Twee containers vol
De duurste jassen die er hangen zijn beveiligd door middel van staalkabels, maar die weten de mannen kapot te krijgen met vermoedelijk een slijptol.

Met beide containers gevuld met merkkleding, plus wat ze daarnaast nog kunnen dragen, keren ze terug naar de bestelbus. Ze laden de buit in en gaan er, zo’n zes minuten na aankomst, vandoor.

Voor de eigenaar van de winkel een bittere pil, temeer omdat nog geen twee weken eerder zijn filiaal in Vught al was getroffen. In de nacht van 20 op 21 november 2018 richtten inbrekers daar aan het Marktveld een ravage aan. De buit bestond ook die keer uit voor tienduizenden euro’s aan kleding van dure merken.

Vermoedelijk één dadergroep
Van die eerste van de twee inbraken zijn er geen bewakingsbeelden, maar uit beelden uit de directe omgeving komt wel een opmerkelijke overeenkomst naar voren: er reed een witte Mercedes Sprinter rond.

Vanwege die bestelbus en de overeenkomstige werkwijze, houdt de politie er sterk rekening mee dat één dadergroep achter beide inbraken zit.

Heeft u een idee wie deze mannen zijn, geef het door op 0800-6070 of vul het online tipformulier in.

Mogelijk te koop aangeboden
Ook als u kleding te koop aangeboden ziet die mogelijk van de inbraken afkomstig is, hoort de politie dat graag van u. Onder meer van de merken Just Over The Top (JOTT), Blonde No.8 en Woolrich zijn kledingstukken meegenomen, net als een aantal kostbare jassen:

verschillende van het merk Stone Island, waaronder de drie op de foto’s,

deze gevoerde winterjassen, elk met een winkelwaarde rond de duizend euro, van Moose Knuckles

en een aantal van het merk Canada Goose, waaronder die op de foto’s.

Uw informatie
Weet u iets over de witte Mercedes Sprinter of wie daarin reden, herkent u iemand op de bewakingsbeelden of heeft u andere indormatie die in dit onderzoek van belang kan zijn? Neem contact op met de politie. Dat kan ook anoniem via het gratis nummer 0800-7000.

To Top