112Vandaag

Noord-Brabant

Uitslaande brand in Waalwijk onder controle

Waalwijk – In Waalwijk is maandagavond een uitslaande brand uitgebroken in een pand aan de St. Antoniusstraat.

Bij aankomst van de brandweer was er al sprake van flinke rookontwikkeling. De brand is verder opgelaaid en werd uiteindelijk een uitslaande brand.

In het pand zit bakkerij Asya, het deel boven de bakkerij wordt gebruikt als verhuur woningen. De brand woedde boven de bakkerij in de woningen, op het moment dat moment waren Poolse arbeidsmigranten thuis. De medewerkers van de bakkerij keken machteloos achter het politielint toe hoe hun zaak verloren ging.

Er stond een stevige wind waardoor de rook laag over woningen langs het pand trok. De politie heeft één woning naast het pand geëvacueerd.

Bij de brand raakte zeker een persoon gewond. De 87-jarige buurman, oud-brandweerman, heeft rook binnen gekregen. De buurman is samen met zijn vrouw naar TweeSteden voor controle. Ze wonen al hun hele huwelijk aan de Eerste Zeine. Hun dochter is blij dat het vuur niet naar het ouderlijk huis is overgeslagen.

Voor extra hulp schaalde de brandweer op naar ‘zeer grote brand’. verschillende korpsen uit de regio werden oproepen waaronder Loon op Zand, sprang Capelle, en Kaatsheuvel. De politie assisteerde de brandweer door het publiek op afstand te houden, het kruispunt liep vol met nieuwsgierige omwonende die een glimp van de brand wilde opvangen.

 

To Top