Man met verward gedrag bedreigt wandelaars met mes - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Brabant

Man met verward gedrag bedreigt wandelaars met mes

aanhouding

Tilburg – Een 28-jarige Tilburger is zaterdagochtend 20 april in een bosperceel ter hoogte van de Witbrantlaan Oost aangehouden. Hij zou twee wandelaars hebben bedreigd en achtervolgt met een groot keukenmes. Een agent loste een waarschuwingsschot om de verdachte aan te kunnen houden. Mogelijk verkeerde de man in een psychose.

Twee wandelaars belden rond 10.45 uur de politie omdat ze in het bos achterna werden gezeten door een man met een mes. Toen agenten ter plaatse kwamen kwamen ze de verdachte al snel tegen. De wandelaars waren niet te zien. Ze riepen de man aan en sommeerden hem het mes te laten vallen en besloten pepperspray te gebruiken. De man reageerde verder niet, maar het mes lag inmiddels wel op de grond. De andere agente had inmiddels haar vuurwapen getrokken. Omdat de man niet luisterde naar de instructies van de dienders en toen het leek alsof hij iets uit zijn jas wilde halen loste de agente een waarschuwingsschot. Daarop liep de man weg, maar kort daarna konden de agenten hem tegen de grond werken en aanhouden. De verdachte verzette zich hier flink bij waardoor de agenten geweld tegen de man moesten gebruiken.

Hulp van burgers
Een jong meisje en een oudere man (niet de melders van het incident) hebben de dienders hier bij geholpen. Het meisje door naar de rand van het bost te lopen zodat andere agenten wisten waar ze precies moesten zijn. De man door de pepperspray van een van de agentes vast te houden, omdat de verdachte probeerde die te pakken. De Tilburger is afgevoerd naar het politiebureau en ingesloten.

To Top