Rijbewijs van dronken Tilburger ingevorderd

surveillancemotor met zwaailicht en stopbord
Stockfoto

Breda – Een 31-jarige Tilburger is maandag 15 april 2019 omstreeks 23.00 uur dankzij een alerte getuige betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies maar liefst 885 ugl, ruim vier keer het toegestane maximum van 220 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De getuige zag dat een hem onbekende man tussen de parkeerautomaten plaste op een parking in het centrum. De man stond onvast op zijn benen en rook sterk naar alcohol. De melder vroeg hem of hij nog van plan was om auto te gaan rijden en waarschuwde hem dat hij dan de politie zou bellen. Hij zag dat de dronken man ondanks zijn dringende en herhaalde advies om dat niet te doen, toch in zijn auto stapte en wegreed.

De tipgever besloot achter de eigenwijze automobilist aan te rijden, ondertussen belde hij de politie. De Tilburger reed via de Vierwindenstraat en Wilhelminasingel in de richting van de wijk Boeimeer. Agenten hebben de dronken bestuurder op de Ruusbroeckstraat staande gehouden.