Waarschuwingsschot gelast bij aanhouding

Tilburg
Foto: Politie Tilburg

Tilburg – Bij een aanhouding van drie volgens de procedure Benaderingstechiniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) is zondagmorgen een waarschuwingsschot gelost door een agent. In de auto van de verdachten werd een vuurwapen aangetroffen.

Zaterdagavond waren er twee meldingen binnen gekomen bij de politie dat inzittende van een witte bestelbus een vuurwapen in hun hand zouden hebben. Beide keren is gezocht naar deze bestelbus door verschillende surveillance-eenheden maar is niet gevonden.

Bedreiging
Op zondag 14 april 2019 om 1.40 uur kwam er wederom een melding dat de inzittenden van een witte bestelbus een vuurwapen hadden gericht op de bestuurder van een andere auto. Die bestuurder voelde zich bedreigd en belde de politie terwijl hij de achtervolging inzette. Omdat hij constant de locaties waar ze reden doorgaf kond e politie snel in de omgeving komen. Een surveillanceauto zag op de Ringbaan-West een witte bestelbus rijden met daarachter een personenauto. Ze reden met hoge snelheid en hadden duidelijk een conflict met elkaar. De beiden auto’s reden de Abeelstraat in die doodloopt.