Politie ontdekt voor 700.000 euro hennep in Kerkrade

Hennep
Foto: Politie

Kerkrade – Bij een inval in een hennepdrogerij is woensdagochtend 180 kilo hennep aangetroffen. Volgens de politie heeft deze hoeveelheid een straatwaarde van rond de 700.000 euro.

De politie ontving woensdagochtend melding van een henneplucht. Ter plaatse in de wijk Terwinselen stelde de politie een onderzoek in, waarna een woning aan het licht kwam.

In deze woning werd een flinke hennepdrogerij aangetroffen. De bewoner van de woning werd aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. De hennep werd inbeslaggenomen en op het politiebureau gewogen.

Daar bleek dat het in totaal om 180 kilogram hennep ging met een straatwaarde van rond de 700.000 euro. De politie stelt op dit moment een nader onderzoek in, waarna de verdachte zich moet verantwoorden bij de rechter.

De politie laat weten dat een hennepdrogerij met de daarbij behorende apparatuur ernstig brandgevaar in een woonwijk met zich meebrengt. „Meldingen van buurtbewoners zijn daarom enorm belangrijk voor ons”, aldus de politie.