Vermoedelijk één man achter explosie en plaatsen handgranaten

Rotterdam – Op zaterdag 23 maart werden twee handgranaten achtergelaten bij een winkel op de Schiedamseweg. Vijf dagen later was er een ontploffing bij een shishalounge aan de Schiedamsedijk. Vermoedelijk zit één en dezelfde dader achter beide incidenten.

In de nacht van 23 op 24 maart verschijnt op op de Schiedamseweg een rode Suzuki Swift. De bestuurder ervan laat rond 03.45 uur iets achter bij de voordeur van waterpijpwinkel ‘Souvenirtje en meer’, haalt dan iets uit de auto en laat vervolgens opnieuw iets bij de winkel achter.

Onbekende melder 112
Het bleek dat aan de voordeur twee handgranaten waren vastgetapet. Die heeft de politie gelukkig onschadelijk kunnen maken. Opvallend is dat om 10:45 uur, bijna twee uur nadat agenten al ter plekke waren, een onbekende man 112 belde om de handgranaten te melden.

De politie wil heel graag weten wie die melder is. Was u het of herkent u de stem van de beller, geef dit dan alstublieft door.

Explosie Schiedamsedijk
Vijf dagen later, rond 04.00 uur ’s ochtends op donderdag 28 maart, is er een explosie bij shishalounge Mon Ami aan de Schiedamsedijk. Hier blijkt uit bewakingsbeelden dat een man daarvoor verantwoordelijk is die in een donkerkleurig auto reed.

Waarschijnlijk dezelfde dader
Los van het feit dat de auto’s verschillen, zijn het de overeenkomsten die in het oog springen: net als de man die eerder de handgranaten achterliet, draagt deze dader een grijze of beige pet met een logo, zwarte Nike Air Max gympen met witte zolen en hoogstwaarschijnlijk ook dezelfde jas.

Informatie over gebruikte auto’s
De rode Suzuki Swift had het vervalste kenteken XP-749-G. Heeft u informatie over die auto of weet u wie er in maart 2019 in reed, hoort de politie dat graag.

Ook alle informatie is welkom over de donkerkleurige auto die werd gebruikt bij het incident op 28 maart. Herkent u de auto en/of kunt u die linken aan een verdachte, neem dan contact op.

Uw tips
Herkent u de man op de bewakingsbeelden, heeft u informatie over de auto’s of weet u wie op 28 maart de 112-melding deed? Laat het de politie weten. Wenst u anoniem te blijven, belt u 0800-7000.