Man die rechts inhaalt gaat er vandoor, bekenden bemoeien zich met aanhouding

surveillancemotor met zwaailicht en stopbord
Stockfoto

Breda – Agenten hebben hun handen vol gehad aan een 19-jarige Bredanaar. De jongeman haalde op de Emerparklaan rechts in en werd aan de kant gezet. Hij ging er tijdens zijn staande houding echter vandoor. Uiteindelijk zijn hij en een 19-jarige plaatsgenoot aangehouden voor onder andere belediging.

Op donderdag 21 maart rond 18.30 uur zag een agent dat de verdachte rechts inhaalde. Hij gaf hem daarop een stopteken. De man gaf aan geen identiteitsbewijs bij te hebben. Tijdens zijn staande houding ging hij er te voet vandoor. De agent zette samen met zijn diensthond de achtervolging in. Via de meldkamer wist de diender het vermoedelijke adres van de automobilist te achterhalen.

Breda-Noord
De man bleek in Breda-Noord te wonen. Twee andere agenten gingen naar de woning toe. De moeder van de verdachte deed open en leek onwel te worden bij het zien van de agenten. De verdachte kwam agressief op de dienders af gestapt en ondertussen kwam er een auto voorrijden waar ook twee mannen uit kwamen die zich met de situatie gingen bemoeien. De verdachte beledigde ondertussen de dienders. Ook een andere 19-jarige Bredanaar vond het nodig de agenten uit te schelden. Met de assistentie van de hondengeleider die eerder de verdachte staande hield is het tweetal uiteindelijk opgepakt. De automobilist voor de wet ID en belediging. De andere verdachte voor enkel belediging. De mannen zijn in de loop van 22 maart in vrijheid gesteld.