112Vandaag

Provincies

Poging overval door twee gemaskerde mannen met vuurwapen

politie auto met zwaailicht

Sint Maartensdijk – Vrijdagavond hebben twee gemaskerde mannen een poging gedaan om een juwelier annex kantoor boekhandel op de Markt te overvallen. Daarbij is gedreigd met een vuurwapen.

Twee agenten houden toezicht, gezien van bovenaf
De mannen lopen omstreeks 19.50 uur de winkel binnen. Eén van hen blijft bij de deur staan terwijl de tweede man tot achter de toonbank loopt. Op dat moment is alleen de eigenaresse in de zaak. Haar echtgenoot komt echter op het rumoer in de winkel af en roept de mannen aan. De man achter de toonbank schrikt hiervan en richt een vuurwapen op de eigenaar. Beide rovers houden het daarna voor gezien en vluchten zonder buit de zaak uit.

Twee fietsers gezocht
Nadat de politie is gewaarschuwd wordt de omgeving afgezocht naar de daders. Deze zijn nog niet gevonden. Ook is een buurtonderzoek gehouden. Op camerabeelden is in de omgeving van de Markt een rennende man te zien. Hij is mogelijk één van de verdachten. Op dat moment rijden ook twee fietsers voorbij. Graag komen wij in contact met deze mensen. Mogelijk hebben zij iets gezien wat kan helpen bij ons onderzoek.

Hebt u informatie?
Wij zijn op zoek naar mensen die op vrijdagavond 15 maart rond 19.50 uur iets bijzonders hebben gezien of gehoord in de omgeving van de Markt. Hebt u informatie? Deel deze dan met ons via 0900 8844 of via het Politie WhatsApp nummer 06 12007006. Belt u liever anoniem? Bel dan 0800 7000 of vul het tipformulier in. Vermeld bij uw reactie zaaknummer 2019060909.

To Top