Gasfles tegen ruit van woning gegooid in Den Bosch

Den Bosch
Foto: Bart Meesters

Den Bosch – Drie personen hebben zaterdagavond rond 18.30 uur geprobeerd een gasfles bij een woning in Den Bosch naar binnen te gooien. Dat gebeurde aan de Demerstraat, vlakbij het Rivierenplein. Dat lukte niet, maar de ruit aan de voorkant van het huis ligt wel aan diggelen.

De politie laat weten dat het gaat om een auto met daarin drie personen. Zij gooiden de gasfles vanuit de rijdende auto en gingen er daarna meteen vandoor. De ruit van de woning is compleet verwoest, maar de gasfles kwam op straat terecht.

De brandweer kwam ter plaatse om te controleren of er gevaar was voor de omgeving. Er zou geen ontploffing zijn geweest. Of de gasfles open is gedraaid voordat deze gegooid werd, is onduidelijk.

De politie zette de straat af. Na ongeveer een uur was deze weer
open. Er is een groot onderzoek gestart. Tot dusver is er niemand opgepakt. Ook over het motief van de verdachten is niets bekend.