Vier jonge verdachten aangehouden voor Marktplaatsberovingen - 112Vandaag

112Vandaag

Provincies

Vier jonge verdachten aangehouden voor Marktplaatsberovingen

Cellencomplex

Rotterdam – Er lijkt een doorbraak in het onderzoek naar de reeks Marktplaatsberovingen die begin januari en later nog in maart Rotterdam Nesselande teisterde. De politie hield afgelopen week vier jonge verdachten aan, twee jongens van vijftien en twee van zestien uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel. De jongens zouden gezamenlijk in verschillende samenstellingen vier berovingen hebben gepleegd. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Detailopname surveillancewagen
In alle gevallen ging het om de verkoop van een Iphone, die door de verdachten te koop werd aangeboden op Marktplaats. Eenmaal op de afgesproken locatie volgde zogenaamd het onderhandelen. Zodra er echter geld aan te pas kwam, werden zowel de telefoon als het geld door daders meegenomen. In twee gevallen was er sprake van bedreiging, met een mes en een vuurwapen.

De berovingen waren aan de Salvador Dalistraat, de Henri Matissestraat. De Boy Edgarstraat en de Kretalaan. De verdachten zitten nog vast.

Bent u ook actief als (ver)koper op Marktplaats?

Marktplaats is veilig om te gebruiken. Let wel altijd goed op wie op uw advertentie reageert en maak het kwaadwillende zo moeilijk mogelijk.

– Spreek af op een openbare plek zoals een winkelcentrum of restaurant.

– Controleer de betrouwbaarheid van de verkoper. (Hoe lang is de (ver)koper bijvoorbeeld actief?)

– Gebruik zoveel mogelijk de contactfunctie van Marktplaats en niet WhatsApp

– Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is dat meestal ook zo.

To Top