112Vandaag

Gelderland

Ravage met kraan kwam door ruzie tussen man en (ex-)vrouw

Gendt – De ravage die vrijdagmorgen werd aangericht bij een huis in Gendt, komt vermoedelijk door een conflict in relationele sfeer. Dat meldt de politie Lingewaard. Een buurman meldt dat het stel gaat scheiden.

De politie weet alleen te melden dat degene die de kraan bestuurde een 56-jarige man is uit de gemeente Lingewaard. Hij raakte gewond, maar de vrouw – die in het huis was – bleef ongedeerd.

De boze man met de kraan woonde vroeger in het huis aan de Henri Dunantstraat, vertelt een buurman aan de correspondent. De politie kan dat dus niet bevestigen. De man zou nu een ander huis huren ergens in Gendt. Het huis waar hij de vernielingen aanrichtte was een koophuis schrijft Omroep Gelderland

Hij en zijn vrouw zouden gaan scheiden, zegt de buurman. Ook andere bronnen vertellen dat aan Omroep Gelderland. Vandaag (vrijdag) was haar verjaardag en dat zou ook hun laatste dag samen zijn, weet hij te melden. De man zou na het vertrek van zijn ex terug willen keren in het huis, met zijn nieuwe geliefde. Waarom hij dan toch besloot het huis en een aantal andere zaken te vernielen, is niet bekend.

Getuigen hebben de vrouw vannacht nog gezien. Vlak voordat het arrestatieteam de man kon meenemen, heeft zij hem nog proberen over te halen het terrein vrijwillig te verlaten.

To Top