Jongens bedreigd in Houten - 112Vandaag

112Vandaag

Provincies

Jongens bedreigd in Houten

agente werkt achter computer

Houten – Aan de Loerikseweg in Houten zijn dinsdag 12 maart vier kinderen bedreigd door twee jongens. Dat gebeurde in de middag, rond 15.15 uur. De politie is op zoek naar mensen die iets van de bedreiging hebben gezien of meer weten over de zaak.

Rond 15.15 uur fietst een groepje 11-jarigen op het fietspad tussen het Koopmanserf en de Loerikseweg. Daar komt hen een tweede groepje fietsers tegemoet, twee jongens en een meisje van ongeveer 14 tot 15 jaar oud. Eén van de elfjarigen rinkelt met de fietsbel en zegt dat het drietal niet naast elkaar mag fietsen. Eén van de oudere jongens zegt daarop dat ze hun bek moeten houden. De situatie loopt zo op dat de twee jongens achter de vier elfjarigen aangaan en hen bedreigen met een scherp voorwerp. Gelukkig fietst op dat moment een vrouw langs die ingrijpt.

De politie komt graag in contact met deze vrouw en wil ook graag eventuele andere getuigen spreken. Daarnaast spreekt de politie ook graag met de twee betrokken jongens en het meisje. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of via het tipformulier.

To Top