Drietal uit Amsterdam aangehouden na woninginbraak - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Holland

Drietal uit Amsterdam aangehouden na woninginbraak

Cellencomplex politiebureau

Nieuw Vennep – In de nacht van woensdag op donderdag heeft er op de Sikkelstraat een woninginbraak plaatsgevonden. De politie heeft met inzet van een politiehond drie 3 Amsterdammers (25, 26 en 35 jaar) aangehouden.

Rond 02.50 uur kreeg de politie een melding van een alerte buurtbewoner dat er werd ingebroken bij een woning op de Sikkelstraat. Toen de agenten ter plaatse waren troffen zij de drie Amsterdammers aan. Het drietal is aangehouden en ingesloten voor onderzoek.

Wijkagent Ton Wijsman:’ Dankzij een mooie melding van een zeer alerte getuige hebben we deze 3 daders kunnen aanhouden. Belt u dus altijd 112 bij een verdachte situatie. U kent uw eigen buurt het beste, dus als uw onderbuikgevoel zegt dat het niet klopt dan is dat ook vaak zo. Melden helpt echt!’

Vandaag blijkt uit cijfers van het CBS dat er landelijk een dalende trend is in woninginbraken en dat ruim een vijfde van de slachtoffers binnen een jaar opnieuw te maken krijgt met een inbraak. Ook in onze eenheid is het aantal woninginbraken het afgelopen jaar gedaald. Een mooie ontwikkeling maar elke woninginbraak is er een teveel.

Verdachte situatie? Bel 112!
80% van de opgeloste woninginbraken wordt opgelost door de oplettendheid van burgers. U kent uw buurt immers het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Ziet u iets dat u niet vertrouwt, zoals verdachte personen of vreemde auto’s, dan kunt u altijd de politie bellen. Op het moment dat u het ziet kan dat via 112! Bedenkt u achteraf dat iets toch wel vreemd was, bel dan 0900-8844. Het helpt al enorm als u bijvoorbeeld het kenteken van een verdachte auto en/of het signalement van een verdachte persoon aan ons doorgeeft.

To Top