Ramkrakers veroorzaken enorme schade bij juwelierszaak - 112Vandaag

112Vandaag

Overijssel

Ramkrakers veroorzaken enorme schade bij juwelierszaak

Losser – Donderdagochtend 14 februari pleegde een groepje mannen een ramkraak bij juwelier Vreriks aan de Sint Maartenstraat. Ze gingen ervandoor met een forse buit en lieten enorme schade achter. De politie is op zoek naar vier daders.

Die nacht verschenen de mannen rond 03.00 uur iets verderop in de Vicarystraat. Op bewakingsbeelden zijn ze te zien met twee scooters en een wit Volkswagenbusje.

Gevlucht op scooters
Eenmaal aangekomen bij de juwelier, gebruikten de ramkrakers de bestelwagen om de pui mee te rammen. In twee minuten tijd graaiden ze enorm veel sieraden, van onder meer Ti Sento, en horloges van met name Seiko, Pulsar en Boccia bij elkaar.

De daders zijn daarna weggevlucht op de scooters; het busje bleef in de gevel achter.

Ze zijn vanuit de Sint Maartenstraat richting de Bernard Leurinkstraat gereden. In hun vlucht is één van de scooters onderuitgegaan. Daarbij is de buddyseat afgebroken; die wordt op sporen onderzocht bij het NFI. Vermoedelijk hoort de buddyseat bij een 125cc Honda PCX.

Het kan zijn dat de personen die onderuit zijn gegaan, gewond zijn geraakt.

Lijsterbesstraat
De daders zijn vervolgens verder gevlucht over de Vicarystraat, waarna ze rond 03.15 uur arriveerden in de Lijsterbesstraat. Een getuige heeft gehoord dat er een auto met zware motor stationair stond te draaien. Mogelijk zijn de scooters in een gereedstaande bestelbus of kleine vrachtwagen geladen.

Vanaf dat punt kunnen de mannen meerdere kanten op zijn gevlucht: Duitsland, Oldenzaal of Enschede.

Gestolen busje
De Volkswagen, met kenteken 42 VKD 2, blijkt te zijn gestolen in Amsterdam aan de Bernard Loderstraat. Dit moet gebeurd zijn tussen dinsdag 12 februari 22.00 uur en woensdag 13 februari 06.30 uur. Heeft u in deze periode iets opvallends gezien, meld het a.u.b.

Volgens getuigen heeft de bestelwagen op 13 februari al in Losser geparkeerd gestaan aan de Lijsterbesstraat op een parkeerplek voor gehandicapten. Ook als u zich hier iets van kunt herinneren, hoort de politie dat graag.

Landelijke bende
De ramkraak veroorzaakte enorme schade aan en in het pand van de juwelier, waardoor de winkel noodgedwongen drie weken dicht moest. De politie vermoedt dat de veroorzakers landelijk toeslaan. Mogelijk werken deze ramkrakers samen met handlangers in Amsterdam.

To Top