Meerdere hennepvondsten in Tilburg - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Brabant

Meerdere hennepvondsten in Tilburg

hennepteelt

Tilburg – De politie bezocht dinsdag 12 maart een viertal adressen in Tilburg waar mogelijk een hennepkwekerij zou zitten. Bij drie adressen werd dit bevestigd. Bij een vierde adres, een bedrijfsruimte, werden goederen voor het inrichten van een kwekerij aangetroffen. Er is niemand aangehouden.

Generaal Smutslaan 
In een woning op dit adres trof de politie een in werking zijnde hennepkwekerij aan met in totaal 72 planten. Ook was er sprake van stroomdiefstal.

Goirkestraat
Hier troffen de agenten in een woning een hennepkwekerij met 270 planten aan. Ook hier bleek er sprake te zijn van de diefstal van stroom.

Oudenboschstraat
In de woning werd een hennepkwekerij met 350 planten aangetroffen. Ook bij deze woning werd er illegaal stroom afgenomen.

Ringbaan Oost 
Bij een bedrijfsruimte werden een groot aantal assimilatie-lampen, transformatoren, koolstoffilters, afzuiginstallaties, ventilatoren en honderden plantenpotten aangetroffen. Kortom, goederen voor het inrichten van een hennepkwekerij.

Bij de ruimingen zijn geen aanhoudingen verricht. De planten en goederen zijn in beslaggenomen en vernietigd.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

  • Aanwezigheid van hennepgeur.
  • Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting.
  • Constant zoemend of ronkend geluid.
  • Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.
To Top