‘Vurige bruid’ opnieuw in cel nadat ze echtgenoot probeert te doden in zijn slaap - 112Vandaag

112Vandaag

België

‘Vurige bruid’ opnieuw in cel nadat ze echtgenoot probeert te doden in zijn slaap

Belgische politiebus met spoed

Bijna zeven jaar nadat ze brand heeft gesticht in hun liefdesnest in Kortrijk, zit een 44-jarige vrouw uit Kortrijk opnieuw in de cel. Ze wordt er van verdacht ’s nachts een poging te hebben ondernomen om haar echtgenoot (61) om het leven te brengen door zijn polsen over te snijden. Dat mislukte en ze verwittigde zelf de hulpdiensten.

In juli 2012 kreeg Mieke M. nog twee jaar effectieve celstraf omdat ze op 10 mei brand had gesticht in de woning waar ze met haar echtgenoot Edwin Tuyttens – ze waren pas twee maanden gehuwd – woonde. Ze deed dat in een vlaag van woede na een ruzie onder invloed van alcohol. Ze gebruikte een aansteker en papier, maar meteen na de brandstichting verwittigde ze zelf de brandweer. De brand vernielde een deel van de benedenverdieping en een collectie van drieduizend historische boeken, die Tuyttens jarenlang bijeen had gespaard.

Drankduivel
Vuur achtervolgt Mieke M. al bijna haar hele leven. Op 12-jarige leeftijd moest ze haar zieke moeder met een rolstoel hun brandende woning uitduwen en ook in Ieper, Beselare en Menen moest ze haar huis uitvluchten na een brand. Zelf stichtte ze al twee keer eerder brand in woningen van ex-partners in Kortrijk en Zwevegem, altijd onder invloed van alcohol. Ze liet zich daarvoor behandelen, maar na enkele nuchtere jaren viel ze in 2012 opnieuw ten prooi aan de drankduivel. Na de brandstichting in Kortrijk vloog ze in de cel, maar op haar proces leek ze vastberaden definitief komaf te maken met haar drankprobleem. Haar echtgenoot Edwin liet haar ondanks alles niet vallen. “Ik ben ervan overtuigd dat Mieke niet met opzet brand heeft gesticht. Ze sleept een moeilijke jeugd met zich mee”, zei Edwin toen. “Ik blijf haar steunen, want ik zie haar te graag. Er wachten ons ongetwijfeld nog mooie momenten samen.”

Poging doodslag
De voorbije jaren leek alles bij het koppel inderdaad in de plooi te vallen. Samen kregen ze zelfs een zoontje, drie jaar ondertussen. Maar deze week probeerde Mieke M. de polsen van haar echtgenoot in zijn slaap over te snijden en zichzelf van het leven te beroven. Dat mislukte en ze verwittigde zelf de hulpdiensten. Na verzorging mocht Edwin al het ziekenhuis verlaten. Mieke M. is ondertussen aangehouden voor poging doodslag en verblijft dus opnieuw in de cel.

Bron: HLN

To Top