Twee Nederlanders gepakt met 84 kilo heroïne - 112Vandaag

112Vandaag

Binnenland

Twee Nederlanders gepakt met 84 kilo heroïne

Roemenië

Grenswachten van een grensovergang tussen Oekraïne en Roemenië ontdekten twee Nederlanders, een man en een vrouw, die meer dan 84 kg heroïne smokkelden vanuit Oekraïne. Beiden werden direct aangehouden.

Op 04.03.2019, om 09.30 uur, Op de grensovergang bij Sighetu Marmaţiei, in de provincie Maramureş, wilden de twee Nederlanders Roemenië binnen komen met een Renault Sport GT, geregistreerd in Duitsland. De twee Nederlanders zijn een 44-jarige vrouw en een 29-jarige man.

Op basis van risicoanalyse voerden de grenswachters een grondige controle uit aan het transportmiddel en de bagage.

Er werd een speciaal ontworpen ruimte gedetecteerd in de vloer van het voertuig, waarin er 167 pakketten waren verborgen die een bruin-geelachtige substantie bevatten.

De gehele hoeveelheid met een gewicht van 84,3 kg werd door de grenswachten in beslag genomen en ter analyse en expertise naar het laboratorium gebracht, wat bevestigde dat het positief reageerde op heroïne.

Volgens lokale media zou dezelfde auto dit jaar al drie keer de grens zijn overgestoken. De twee zitten voorlopig vast.

auto

De auto waarin de heroine zat verbogen

To Top