Drie aanhoudingen voor berovingen maaltijdbezorgers - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Holland

Drie aanhoudingen voor berovingen maaltijdbezorgers

cel

Alkmaar – De politie heeft 26 februari drie personen aangehouden. Zij worden verdacht van drie berovingen van maaltijdbezorgers vorig jaar gepleegd op 20 november, 28 november en 21 december in Alkmaar.

De berovingen vonden plaats op Reviusstraat, Lorreinenlaan en de Koelmalaan. Bij alle drie de berovingen zijn geringe geldbedragen buit gemaakt. Na onderzoek kon de politie vorige week drie verdachten aanhouden. De drie verdachten zijn ingesloten voor onderzoek.

Vorig jaar zijn er in de Eenheid Noord-Holland 11 maaltijdbezorgers overvallen, dit jaar zijn dat er tot nu toe al 2

Daarbij vallen vooral de cijfers in Kennemerland en Noord Holland Noord op met resp. 6 en 4 overvallen in 2018. Bijna de helft (5 zaken) hebben we tot nu toe op kunnen lossen.

Daniel Koper, Teamchef en verantwoordelijk voor de opsporing van overvallers ‘Bij deze overvallen op maaltijdbezorgers wordt niet zelden geweld gebruikt. Zo’n gebeurtenis heeft dan ook grote impact op de vaak jonge slachtoffers, die meestal maar weinig contant geld bij zich hebben. Om dit soort laffe overvallen te voorkomen, adviseren wij maaltijdbezorgers vooraf adressen te checken, telefoonnummers na te bellen en klanten indien mogelijk te laten pinnen.’

To Top