Vrouw (40) met grof geweld overvallen in woning - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Brabant

Vrouw (40) met grof geweld overvallen in woning

Hilvarenbeek – Een 40-jarige Somalische vrouw werd donderdagochtend 15 november gewelddadig overvallen in haar woning aan de Ds. Van Heusdenstraat. Er zijn niet alleen bewakingsbeelden van de daders, ze lieten ook hun rugzak achter.

Die ochtend bestormden twee mannen rond 11.00 uur haar woning. Eén van hen sleepte het slachtoffer aan haar voet de woonkamer in en probeerde haar in bedwang te houden. Zijn handlanger ging op zoek naar waardevolle spullen.

Tegenstribbelen
Omdat de vrouw heftig tegenstribbelde en van zich af sloeg, werd ze meerdere keren hard geslagen. Ook werd ze aan haar voeten het huis door gesleept en aan haar haren getrokken. Eén van de mannen heeft haar ook hard geslagen met zijn wapen.

Derde man op de uitkijk
Vermoedelijk zat buiten een derde man op de uitkijk. De twee overvallers kregen mogelijk van deze man een belletje, want ze gingen er ineens vandoor. De daders zijn gevlucht via de wijk Elsakkers.

Vooralsnog is er geen duidelijk motief waarom de overvallers juist deze woning hadden uitgekozen.

Ford Galaxy
Op bewakingsbeelden van de buren is te zien hoe de vluchtauto van de daders aankomt en vertrekt. Het voertuig is een Ford Galaxy met een Belgisch kenteken: 846 APL. De auto is eerder op 5 juli in het Belgische Genk gestolen.

De Ford is later teruggevonden op een parkeerterrein aan de Parallelweg in Goirle. Opvallend is dat een wieldop linksvoor ontbreekt. Verder is de auto voorzien van een trekhaak en lag er een blauwe jerrycan in.

Rugzak achtergelaten
Er is geen duidelijk signalement van de mannen. In ieder geval waren beide overvallers blank en sprak één van hen Nederlands. Ze lieten een sportieve, bruine rugtas achter; een ‘Kickflip’ van het merk Carhartt.

To Top