Verdachte bedreiging met vuurwapen meldt zich - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Brabant

Verdachte bedreiging met vuurwapen meldt zich

Arrestatieteam

Bergen op Zoom – De man, die verdacht wordt van de bedreiging met een vuurwapen zaterdagmiddag in de buurt van het Zonneplein, heeft zich maandagmiddag bij de politie gemeld.

Het gaat om een 32-jarige man uit Bergen op Zoom. Hij meldde zich rond 15.00 uur op het politiebureau in Bergen op Zoom. Hij is aangehouden.

Vuurwapengevaarlijk
De politie kreeg zaterdagmiddag jl. rond 14.00 uur een melding van een bedreiging met een vuurwapen in de buurt van het Zonneplein. Het politieonderzoek leidde naar een appartementencomplex op de kruising van het Bolwerk-Zuid met de Boxhornstraat, waar de politie later op de middag arriveerde en de omgeving afzette in afwachting van een arrestatieteam. Rond 18.00 uur werd door dit interventieteam in het gebouw naar de man gezocht. Dit team werd ingezet omdat mogelijk sprake was van een vuurwapengevaarlijke situatie. Er werd niemand aangetroffen, ook werd geen wapen gevonden. Rond 19.00 uur vertrok de politie.

Veiligheid
Rond 19.15 uur kreeg de politie aanvullende informatie over de bedreiging, waarop de politie met het arrestatieteam nogmaals naar datzelfde appartementencomplex trok. Rond 21.00 uur arriveerde ook een politiehelikopter om de daken van het woonblok met een warmtebeeldcamera te onderzoeken. Ook deze zoektocht leverde geen resultaat op. Rond 21.15 uur was de tweede actie ook afgelopen. De omgeving was toen weer veilig en werd vrijgegeven. De politie kan zich goed voorstellen dat deze acties grote indruk maakten op buurtbewoners en passanten. Deze opschaling was noodzakelijk, vanwege de veiligheid voor de omgeving en de politiemensen.

Betrokkenheid
De politie onderzoekt nu de betrokkenheid van de man uit Bergen op Zoom bij de bedreiging met het vuurwapen.

To Top