112Vandaag

Provincies

Man slaat opnieuw dreigende taal uit

rechter kijkt scherm

Een HTM-beveiliger kreeg op 21 november de nodige bedreigingen en beledigingen naar zijn hoofd toen hij een 50-jarige man aanhield in de tram. De verdachte hoorde vandaag een voorwaardelijke ISD-maatregel tegen zich eisen. ISD staat voor Instelling voor Stelselmatige Daders.

De man begon met vloeken en tieren toen een medepassagier hem terechtwees omdat hij met zijn voeten op de bank zat. Bij een volgende halte werd hij door de HTM-beveiliger uit de tram gehaald. Tijdens zijn controle – waarbij de man geen vervoersbewijs bleek te hebben – bleef hij agressief doen tegen andere passagiers. De HTM-beveiliger maande de man tot kalmte, waarop de beveiliger zelf werd uitgescholden voor “NSB’er” en “pedofiel”. De man werd toen aangehouden voor belediging.

Tijdens zijn vervoer naar het bureau bleef de verdachte tieren. ‘Jij met je kankergezicht, ik ga je pakken! Ik ken mensen bij Satudarah. Ik ga je opzoeken op Google. En als ik je heb gevonden, zet ik je neer als pedofiel. Ik ga je doodmaken. Ik laat je doodmaken door Satudarah.”

Veelpleger
Het was de tweede keer in 2018 dat de man dreigende taal uitsloeg. In juni was hij daarvoor nog veroordeeld tot een taakstraf en deels voorwaardelijke celstraf. Daarom heeft de officier van justitie vandaag een voorwaardelijke ISD-maatregel gevraagd. Dit betekent dat de man moet worden opgenomen in een instelling voor veelplegers, als hij nog eens over de schreef gaat. En voor dit moment is hij gebonden aan een groot aantal voorwaarden, waaronder toezicht van de Reclassering.

To Top