112Vandaag

Noord-Brabant

Drie aanhoudingen na het zwaar mishandelen van twee mannen

politie en ambulance

Tilburg – De politie hield maandagavond 4 maart op de Willem II-straat drie verdachten, twee mannen (18 en 19 jaar) en een meisje (16) uit Tilburg, aan voor het plegen van zware mishandelingen. Twee mannen raakten die avond bij de geweldpleging op het Pieter Vreedeplein zodanig gewond, dat zij per ambulance naar het ziekenhuis zijn gebracht.

De twee slachtoffers liepen die avond rond 23.15 uur over het Pieter Vreedeplein. Hier werden zij door het drietal belaagd. Beiden werden hierbij naar de grond geslagen en raakten tijdelijk buiten bewustzijn. Terwijl zij buiten kennis op de grond lagen, ging het geweld door. Hierbij werd er door de 18-jarige jongeman en het 16-jarige meisje onder andere tegen het hoofd van een van de slachtoffers geschopt. Hen wordt dan ook poging tot doodslag ten laste gelegd. De slachtoffers zijn vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. De politie gaat met hen in gesprek zodra dit mogelijk is. De aanleiding voor het geweld is op dit moment nog niet bekend.

Aanhoudingen
Na de geweldpleging liepen de verdachten weg richting de Willem II-straat. Agenten hielden op deze locatie het drietal aan. Allen zijn overgebracht naar het politiebureau. Zij zitten momenteel nog vast voor verder onderzoek.

Camerabeelden
De politie is direct een onderzoek gestart. Tijdens dit onderzoek zijn er duidelijke camerabeelden in beslag genomen waar de mishandelingen op te zien zijn. Ook sprak de politie met getuigen. Het kan zijn dat er meer getuigen zijn die de politie nog niet heeft gesproken. Bent u getuige geweest of heeft u meer informatie? Bel dan met ons via 0900 8844 of via het politie WhatsApp nummer 06-1220 7006. Anoniem bellen kan ook via 0800 7000.

To Top