Aanhoudingen tijdens drugsactie dankzij meldingen getuigen - 112Vandaag

112Vandaag

Provincies

Aanhoudingen tijdens drugsactie dankzij meldingen getuigen

pistool

Westdorpe – De politie heeft vrijdagavond in de buurt van de Peerboom een drugsactie gehouden. Hierbij werden vier mannen aangehouden. Verder werden een pistool, drugs, geld en een auto in beslag genomen.

De politie kwam in actie na diverse meldingen dat regelmatig vanuit een woning aan de Peerboom werd gedeald. Rond 20.00 uur werd in de buurt een auto gecontroleerd. In de auto werd zo’n vijftig gram weed gevonden en in beslag genomen. De inzittenden werden aangehouden. Het gaat om een man (29) uit het Belgische Ukkel en een 31-jarige man uit het Belgische Sint Niklaas.

Onderzoek woning

Na overleg met de officier van justitie werd vervolgens een onderzoek in de woning aan de Peerboom ingesteld. In de woning troffen agenten een pistool en twee dozen munitie aan. Verder werden bijna een kilogram hennep, zo’n 300 gram harddrugs en 8000 euro aan contant geld gevonden. Ook vond de politie nog twee flessen met vermoedelijk GHB en twee potten met wit poeder. Onderzoek moet uitwijzen of dit ook verdovende middelen of versnijdingsmiddelen zijn. Naast al deze spullen werd tot slot een auto in beslag genomen.

Geld

Politiecellencomplex

Naast de bewoner werd ook een man (23) uit Westdorpe aangehouden. De twee mannen uit België werden na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De andere twee mannen zijn voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Ze zitten nog vast.

Meld drugsoverlast

Drugsgebruikers kunnen veel overlast veroorzaken. Bij de bestrijding van drugsoverlast, in welke vorm dan ook, is uw melding van groot belang. Bel de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06-12207006. Belt u liever anoniem: 0800-7000. Wilt u drugsoverlast in Zeeuws-Vlaanderen melden? Dan kunt u ook de drugsoverlastlijn bellen via het gratis (en eventueel anonieme) telefoonnummer 0800 – 0225085.

Drugs

To Top