Viertal verdacht van zware mishandeling en vrijheidsberoving - 112Vandaag

112Vandaag

Provincies

Viertal verdacht van zware mishandeling en vrijheidsberoving

Politieauto met zwaailicht

Vlissingen – Vanmorgen zijn twee vrouwen van 15- en 26-jaar aangehouden op verdenking van zware mishandeling en vrijheidsberoving van een 31-jarige man. Eerder zijn hiervoor al een 26-jarige vrouw en een 27-jarige man aangehouden. Alle verdachten en het slachtoffer komen uit Vlissingen.

Deze zaak start op zaterdag 19 januari jl. als het slachtoffer op bezoek gaat bij één van de vrouwen. Daar wordt hij door twee personen die ook in de woning zijn zwaar mishandeld en vastgebonden. Na enige tijd is de man weer losgelaten. Deze strompelt terug naar zijn woning en wordt daar lopende de dag gevonden door een vriend. Deze heeft hem naar de huisartsenpost in Vlissingen gebracht. Het slachtoffer heeft vervolgens aangifte gedaan, waarna op 28 januari jl. een man en een vrouw zijn aangehouden. De aanleiding van dit excessieve geweld is nog onduidelijk.

Tweede mishandeling
Door de recherche is na de aangifte een onderzoek gestart naar dit heftige incident. Tijdens dit onderzoek komt naar voren dat de verdachte man mogelijk ook betrokken is geweest bij een mishandeling in Rotterdam die eveneens tegen zijn wil is vastgehouden. In eerste instantie zaten de eerste twee verdachten vast in zogenaamde ‘beperkingen’. Wanneer een verdachte in beperkingen zit, betekent dit dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld. Alleen contact met de advocaat is toegestaan, maar ook de advocaat is gebonden aan de beperkingen. De advocaat mag dan namelijk inhoudelijk niet over de zaak praten met de buitenwereld, dus ook niet met de familie van de verdachte. Om die reden is deze zaak niet eerder naar buiten gebracht. Alle verdachten zitten nog vast.

To Top