Woonwijk opgeschrikt door ontplofte handgranaten - 112Vandaag

112Vandaag

Overijssel

Woonwijk opgeschrikt door ontplofte handgranaten

Zwolle – Bewoners aan de Hanselaarmate schrokken dinsdagochtend 26 februari wakker van twee exploderende handgranaten. De granaatkogeltjes zijn meters verderop nog ingeslagen in auto’s en woonhuizen. Gelukkig is er niemand gewond geraakt.

Eén van de bewoners is werkzaam bij een café wat eerder het doelwit was van een aanslag De politie onderzoekt momenteel of er een link is tussen beide incidenten.

Harde knallen
Rond 04.30 uur hoorden omwonenden harde knallen. In eerste instantie werd gedacht aan heel zwaar vuurwerk, maar al snel bleek het een stuk ernstiger.

Getuigen gezocht
De politie wil met spoed mensen spreken die iets gezien of gehoord hebben van het incident op dinsdag 26 februari. Heeft u iets verdachts in de omgeving gezien? Of mogelijk al enkele dagen eerder? Neem contact op met de politie!

Ook mensen die meer weten over de mogelijke achtergrond of de link naar de aanslag bij het café, wil de politie graag spreken.

Camerabeelden
Woont u in de omgeving van de Hanselaarmate en beschikt u over camerabeelden van deze nacht? Stel uw beelden ter beschikking en help het onderzoek verder!

To Top