Aanhouding in onderzoek naar date met ‘Kimberly’ - 112Vandaag

112Vandaag

Overijssel

Aanhouding in onderzoek naar date met ‘Kimberly’

Achterkant uniform politie

Almelo – Vorig jaar april dacht een jonge man in Almelo een date te hebben met een meisje, maar werd opgewacht, bedreigd en beroofd door een groep jongens. Maandagochtend 25 februari is hiervoor een 19-jarige man in Almelo aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij onderdeel uitmaakte van deze groep. Zijn rol in de bedreiging en beroving wordt onderzocht en het rechercheteam sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Het slachtoffer werd op 12 april vorig jaar rond 21.00 uur op het station in Almelo onaangenaam verrast door zijn ‘date’. In plaats van Kimberly, stonden er vier jongens op het station. Twee uur lang moest het slachtoffer met hen mee, waarbij er steeds andere jongens aansloten en weggingen. Eerst gingen ze lopend door Almelo, daarna op de fiets en tot slot nog een stukje in de auto. In totaal bestond de groep uit zeven jongens die het slachtoffer met een vuurwapen dwongen de limiet van zijn pinpas uit te zetten en vervolgens zijn pinpas, pincode en mobiele telefoon af te geven.

De zaak werd direct door de recherche opgepakt. Er is veel onderzoek verricht wat leidde tot de aanhouding van de jonge man. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Recherche zoekt getuigen
Omdat de groep uit meerdere jongens bestond, onderzoekt het rechercheteam meerdere verdachten. Kun jij de recherche helpen? Het is al even geleden en daardoor misschien lastig te herinneren, maar misschien is jou vorig jaar 12 april tussen 21.00 en 23.00 uur in Almelo iets opgevallen. We zijn op zoek naar informatie over een groep van jongens die zowel op het station als in het centrum zijn geweest.

Alle informatie over deze groep kan bruikbaar zijn voor het onderzoek. Neem telefonisch contact op met politie Almelo of meld het via Facebook. Wil je anoniem je verhaal doen? Bel dan 0800-7000.

De recherche sluit ook niet uit dat er meerdere mensen slachtoffer zijn geworden van deze groep, die mogelijk nog geen aangifte hebben gedaan. Wil je toch nog aangifte doen? Twijfel niet en zoek contact met de politie.

To Top