112Vandaag

Gelderland

Aanslag met brandbommen op woning ambtenaar

Tiel – Een 42-jarige gemeenteambtenaar uit Tiel schrok donderdagnacht 7 februari wakker van een grote brand in zijn woning aan de Van Altenastraat. Vermoedelijk is de brand ontstaan nadat er brandbommen naar binnen zijn gegooid.

Rond 01.15 uur lag de bewoner samen met zijn gezin boven te slapen. Gelukkig hebben ze na het horen van de harde knal kunnen vluchten via het balkon. Vanwege de ernst van de zaak, beschouwt de politie de aanslag als een poging tot moord.

Drie explosies
In totaal zijn er drie explosies gehoord. Iets verderop, aan de Kersenboogerd, zijn vlak voor de aanslag twee bedrijfsauto’s in brand gestoken. De politie onderzoekt of deze incidenten iets met elkaar te maken hebben.

Mogelijk verband werk ambtenaar
Het team heeft nog niet kunnen uitsluiten dat de brandstichting mogelijk in verband staat met het werk van het slachtoffer.

Twee tot vier mannen
De aanslag zou gepleegd zijn door twee tot vier jonge mannen van ongeveer 20 jaar oud. De mannen droegen donkere kleding en zijn vermoedelijk gevlucht rond 01.00 uur richting de Nieuwe Tielseweg.

Heeft u de mannen gezien? Geef uw tip door via 0800 – 6070.

To Top